Pimp my ride!

Såhär snygg blev vagnen med sommarsufletten på. Och helt plötsligt passade den rosa skötväskan mycket bättre. Jag behåller nog den ett tag till...

image171

Lite gnäll och dagens outfit

Förvärkarna fortsätter plåga mig, idag kunde jag inte ens ta mig till jobbet eftersom det molade så hemskt i ryggen. Känns som mensvärk och jordens bajsnödighet på samma gång. Men jag hoppas på att det är ärtan som håller på och fixerar sig och att det går över snart.
Usch vad jobbigt att gå såhär i en hel månad!

Annars känns det rätt bra, har bra disciplin idag och har fått mycket jobb gjort (trots lite bloggande emellanåt), Nu ska jag se om jag lyckas ta mig till postlådan för att posta några brev.

Dagens outfit var kul så jag bidrar med en ny för dagen...

image170

Solbrillor - åhléns
favvoblusen - h&m (ok den börjar bli liten nu)
vita gratislinnet från h&m
gravidcaprijeans storlek elefant (!) h&m
reebokskorna som jag till min lycka hittade i en låda i förrådet, de är både mjuka, sköna och luftiga

Mer tävling!

Hittade den här tävlingen hos Nicole så jag passar på och tipsar om den. En bärsele står ganska högt upp på min önskelista just nu...

image169

Dagens outfit

Idag bjuder jag på en sällsynt dagens outfit. Don´t mind the dubbelhaka

image168

En tjockis i solen.
Rosa tunika  - Cubus
Svarta leggings

och vad jag ska ha på fötterna är en gåta... gröna crocs??

Vinn en resa

Eller nej gör inte det! För jag vill ju vinna ;).
Hittade den här tävlingen hos Stina och måste ju bara tävla. Är väldigt sugen på en familjesemester till vintern.


I shoppingtagen

Slog till på en helt oanvänd  orange sommarsuflett till vagnen som jag hittade på blocket så snart ska vagnen pimpas!

image166

Sen blev det en sväng förbi Kappahl på vägen hem från jobbet så nu har jag två amningsbh:ar i min ägo. Men efter detta shoppingmaraton fick jag lite ångest som jag tänkte dämpa genom att sälja en skötväska och några gravidjeans på tradera.
Undrar om jag ska sälja båda väskorna? Jag är ju lite sugen på en randig skiphop...

image167

Snörvel och snor

Jag är så täppt i näsan att jag inte vet vad jag ska ta mig till!

Så nu blir det en promenad till apoteket som ligger typ på andra sidan sumpan.... helt sjukt långt bort alltså.
Men jag kanske tröstar mig med en glass på vägen. Det kan jag väl få? Är sugen på en mjukglass med lakritsströssel, mmmm...

Jag kan inte riktigt förstå att jag har gått in i v 37 nu! Snart, om inte alltför många veckor kommer vi ha en liten bebis att snusa på hemma. Helt sjukt ju! Och jag är sååååå nyfiken på hur storasyster kommer ta emot lillasyster.Tänk att man snart har två gosungar... tvåbarnsmamma. Wow!

Nä, usch, gå och handla nässpray nu!

image165

Trött och oinspirerad

Idag känner jag mig som en fet, ful, flåsande kossa.... bad hariday tydligen.

Men, men imorgon är en annan dag och eftersom det är planeringsdag på dagis (vilket jag hade glömt bort) så ska jag jobba hemifrån. Skönt att slippa åka tåg och träffa folk. Hoppas bara skruttan kan underhålla sig själv men hon har ju sin cykel.

Hade ett litet snack med nya chefen idag och det lät lovande. Verkar som om jag kommer kunna fortsätta här (med utökade arbetsuppgifter och större ansvarsområde) även efter föräldraledigheten. Det känns bra!

Om jag bara kunde vara lite piggare också...

Äntligen!

Ett nyanserat inlägg i debatten om hemska, fuskande småbarnsföräldrar.
Det finns alltid två sidor av sanningen va?

Lite sugen

Just nu är jag lite sugen på....

image164

glass!

Är i vecka 36 nu och det börjar kännas lite jobbigt. Tillräckligt lång tid har gått för att jag ska vara sprickgravid samtidigt är det en hel månad kvar (+ lite till antar jag) till ärtan kommer. En månad känns just nu som en oöverstigligt lång tid.

Ont i magen och klädångest

Igår var det besök hos barnmorskan igen. Till min stora lycka hade jag inte gått upp nåt mer i vikt sedan förra gången men jag känner mig ändå enorm och uppsvälld. Vet faktiskt inte vad jag ska ha på mig eftersom det mesta trycker och skaver. Idag fick det bli ett par mammajeans i strl 42(!!) my god jag har aldrig i hela mitt liv gått omkring i så stora kläder. Hoppas det försvinner snart. Men vad ska jag gå omkring i tills dess? Hoppas värmen kommer tillbaka snart så att jag kan inhandla en skön och mysig långklänning att skrida runt i.

Annars såg allt bra ut, vi gjorde inte så mycket mer än att mäta magen och lyssna på hjärtat. Nästa gång blir det "slutbesiktning" och så ska vi prata förlossning. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska skriva i förlossningsbrevet för att det ska bli tillräckligt kortfattat så att de orkar läsa det.

Undrar förresten om förlossningsbrevet också går att lagra digitalt nu när de har digitala journaler? Jag har iallafall tänkt ut den första och viktigaste punkten men den funkar ju inte om de inte kan läsa förlossningsbrevet på datorn innan jag kommit in.

1. Eftersom första förlossningen gick fort vill jag få komma in på en gång och inte bli hänvisad till någon annan förlossningsklinik...

Än har jag ju många veckor kvar till beräknad förlossning (typ fyra om bebis inte bestämmer sig för att komma tidigare) men jag har ändå börjat få lite förvärkar. Det gör inte speciellt ont utan är mest obehagligt. Det märks att det börjar bli trångt i magen nu... jag väntar bara på att den ska spricka och att bebis ska titta ut genom naveln.

Spännande...

msn-chattade precis med en medgravid som just nu sitter och klockar värkar. Häftigt värre, kanske blir det bebis för dem idag?

Mera bebisshopping

Idag på lunchen blev det en snabbis in å¨Lindex och hoppsan så hade jag bebisshoppat lite till. Men nu får det räcka men kläder i strl 50/56....

nu blev det iallafall två små söta mössor och två kortärmade bodysar


nu består alltså ärtans sommargarderob av

två långärmade bodys
två kortärmade bodys
en ärmlös body
två pyjamasar
två par byxor med fot
ett bar byxor utan fot
två hjälmmössor

dessutom har vi handlat
vagn
bilbarnstol

sen är det väl bara att komplettera efter hand men jag gissar att första storleken blir urväxt rätt fort...
så nu kan jag koncentrera mig på allt det andra som är kvar på shoppinglistan

typ:
amningsbh
blöjor
tvättlappar
spjälsäng
uppblåsbar skötbädd
nappflaskor
napp
adapter till bilbarnstolen (så att den kan sättas på vagnen)
parasoll
gallerfilt(ar)
amningsinlägg
nån form av salva till stjärten (antar jag, nån som vet vad man ska ha?)

Amningsnapp

Camilla undrade vad snäckor för brösten är för något så jag skriver ett litet inlägg om det. Amningssnäckor, amningsnapp eller bröstvårtsskydd (same, same...) är små silikonskydd som ska skydda bröstvårtan och ta bort smärta om man har problem med såriga bröstvårtor.

image161
hade jag vetat om att de fanns förra gången jag skulle amma hade det kanske besparat mig en hel del ångest och smärta. Men amningsnapp är inget som rekommenderas av vården, amningshjälpen eller andra amningsfascister. Efter lite googlande på ordet verkar det iallafall som om många nyblivna mammor blivit hjälpta av den lilla plastbiten så det kan ju vara värt att testa.

När jag fick första barnet var amningen riktigt jobbig, så jobbig att jag faktiskt funderat på att välja bort det från början men jag ska iallafall göra ett försök den här gången också.

Jag satt med såriga bröstvårtor och grät så tårarna sprutade, varje amningstillfälle gav mig ångest och bara tanken på att lillskruttan snart skulle vilja äta igen fick mig att må psykiskt dåligt samtidigt som jag kände mig som världens sämsta mamma som inte ville amma mitt eget barn.

Det slutade med mjölkstockningar och en infektion som ledde till att jag var tvungen att åka till akuten för att dra ut några deciliter var ur mina stackars inflammerade tuttar. Ingen hit alltså...

men, men bättre lycka nästa gång kanske?

Glada nyheter!

Morgonens besök hos försäkringskassan gav utdelning. Nu vet jag iallafall att jag kommer få ut föräldrapenning enligt min nuvarande lön (tjoho!) sen får jag väl komplettera med lönespecar om det behövs.

En tung sten som lyftes från mina axlar.

Firade nyheten med en stor latte på väg till jobbet. Så nu är det bara tre veckors jobb kvar. Sen, semester!!

Höggravid

Hoppsan! Med fem veckor till beräknat nedsläpp är jag visst höggravid nu. Vart tog tiden vägen?

Visst känner jag mig rätt gravid nu när jag går med spännande mage och pustar och stånkar, samtidigt har jag svårt att föreställa mig själv som höggravid. Att det ska komma en liten bebis till oss snart är liksom lite för mycket att ta in just nu.

Men jag pysslar, försöker köra lite mental förberedelse, tittar på barnmorskorna och läser förlossningsberättelser om och om igen. Kan jag bara ta mig igenom förlossningen välbehållen så klarar jag nog allt känns det som.

Fast det där med amningen vill jag helst förtränga. Sist gick det ju inte så bra.  Men, men jag har iallafall förberett mig med en amningspump och små snäckor mot såriga bröstvårtor. Det får duga. Funkar det så funkar det och gör det inte det så lägger jag ner... aldrig i livet att jag tänker genomlida samma helvetets kval som förra gången. Då är det bättre med ersättning och en lycklig mamma.

Nu längtar jag mest efter att få vara ledig, att gå in i min kokong och själv få bestämma vilka jag ska träffa och när. Inte behöva prata, vara social, umgås. Kunna ligga på altanen och läsa en bra bok utan några överhängande måsten. Det känns faktiskt som om jag behöver lite semester innan bebis kommer för efter vet man ju aldrig hur det blir.

Förvärkar, foglossning, vad kan det vara?

Sedan förra veckan har jag från och till haft något jag misstänker kan vara förvärkar. Det kommer som små kramper som sitter i magen, strålar ner mellan benen och håller i sig några sekunder i taget innan de försvinner. Fast det känns inte som de värkar jag hade sist det begav sig, då satt det mer i ryggen där jag vanligtvis brukar känna av mensvärk.

Ja ja, om det är förvärkar eller inte lär väl visa sig... än så länge är det iallafall inte direkt smärtsamt, mer obehagligt.

Kors i taket!

De ringde från försäkringskassan!
Så efter månader av jagande har jag äntligen fått tid med en handläggare...
torsdag morgon 8:30. Sen kanske jag kan slappna av och räkna ut när jag kan ta ledigt. Kanske jobbar jag bara maj ut? Wish me luck.

Gravid i solen...

Jag klagar inte, det är hur skönt som helst med sommarvärme! Idag har jag legat lite i soffan på altanen, rivit upp några maskrosor ur gtäsmattan (innan det blev för varmt) och mest tittat på när min kära sambo slitit med att gräva upp uteplatsen. Ibland är det ganska skönt att vara fysiskt förhindrad att hjälpa till ;)

Har käkat en mjukglass (mums!) och gårdagens rester, kall flintastek och sjukt god potatissallad. Jag måste bara rekommendera lyxpotatissallad med örtkryddor från K-salat. Den är underbar!

image159

men barnmorskan hade nog rätt, jag har samlat på mig en del vatten för mina fötter kommer inte i nånting utom de asfula gröna plastsandalerna jag köpte i lördags.



Så nu har jag lite söndagsångest och undrar hur jag ska ta mig  till jobbet imorgon. Sorry men jag går inte dit iförd gröna plastbyttor.... usch om jag bara kunde få sluta jobba snart! Måste ringa FK och försöka få till det med min föräldrapenning. Att det ska vara så jäkla svårt att få tag på en handläggare!

Nu har jag börjat få lite förvärkar också (tror jag iallafall) det käns ungefär som lite mensvärk. Det är en ny upplevelse eftersom jag inte hade nåt sånt alls med första barnet. Första förvarningen att det började närma sig förlossning var att vattnet gick och fyra timmar senare var hon född.

Nu försöker jag som bäst förbereda mig genom att läsa förlossningsberättelser, tänka igenom olika smärtlindringsmetoder och bara intala mig själv att det kommer gå superbra den här gången!

Hos barnmorskan

- du kanske har samlat på dig lite vätska?
- ehm, ja kanske...
- ja du ser ut så.. lite rund i ansiktet.


Tack för den, jag är plufsig!

Fast ärligt talat så gillar jag min barnmorska. Hon är ärlig och ganska rolig. När jag frågade henne om mina inte alltför trevliga åderbråck (i underlivet) sa hon bara att "de går bort direkt efter förlossningen!" "sen kommer du titta dig i spegeln och tycka: åh vad liten jag är!"

vet inte riktigt om jag känner för att inspektera mitt underliv i spegeln direkt efter förlossningen men jag förstår poängen.

Annars var allt bra, magen växer, ärtan har huvudet nedåt och är nästan fixerad och alla prover verkade fine and dandy. Mindre kul att jag har gått upp 3 kilo till sen sist men det skyller jag på vätskan (för det kan väl inte vara glassen?)

Jag fick nya tider fram till v 41 (kommer gå varannan vecka) så det känns skönt. Måste bara komma ihåg att påminna mig själv att gå dit rätt dag och tid, gravidsenil som jag är.  Sen hoppas jag faktiskt att ärtan väntar en vecka med att komma ut, så att barnvakterna hinner komma hem från semestern...

Nedräkningen har börjat!

En och en halv månad kvar till beräknad nedkomst ungefär och idag har jag 4 veckor kvar att jobba! Tjoho! Ska börja trappa ner så smått nu och det är med lättnad jag ser ljuset i tunneln. Det börjar bli tungt att ta sig till jobbet nu... har ju så mycket kvar att fixa!

Min todo-lista:

* handla spjälsäng, täcke och kudde
* sy nya påslakan till spjälsängen
* handla småsaker som blöjor, amningsinlägg, amningsbh
* planera föräldrapenning (ångest!)
* köpa skötbädd att ha på tvättmaskinen
* packa BB-väska (och kanske planera vad som ska i)
* förbereda mig mentalt för förlossningen
* laga mat och baka bullar att ha i frysen?

Gaaah! Jag har inte tid att jobba mer! Hoppas bebis väntar nån vecka med att titta ut

RSS 2.0