Reashoppat lite

Vad vore livet utan nätshopping?
Idag har jag faktiskt fyndat lite på La redoute. Det här klickade jag hem...

en lila munkis
jeanskjol
och den här klänningen fast i svart

400 spänn inklusive frakt, tycker jag var rätt lagom!

Tvåbarnsmammaboom?

Jaha, nu satsar kändisarna alltså på barn nr 2. Läste precis att både Gwen Stefani, Katie Holmes och Tori Spelling väntar nr 2. Och Angelina Jolie verkar ha tagit det där med att befolka jorden på fullt allvar. Ja, hon har väl råd med barnflicka...

Kan man inte vara gravidsnygg själv så får man väl passa på att kika på kändisarna (tja kanske inte Tori Spelling då) för lite magflärd.

image124

och apropå gravidsnyggon... Halle Berry ser verkligen superfräsch ut på den här bilden!

image125

Tävla om barnkläder!

I bloggen En mölnbobos liv kan du vara med och tävla om ett presentkort på en barnbutik. Jag var ju tvungen att gå in och kika i webbshoppen och mycket katvig och Molo var det förstås. Själv är jag lite trött på danska märken för tillfället men fastnade ändå för de underbara kläderna med blommönster. Det är sånt man blir glad av!

image122

image123


Dagens fetto

image121

tröja: cocoon laredoute
jeans: jävla pöjeansen från H&M
humör: botten
vecka. 19+2

Lika ouppfostrad som storasyster

Ärtan! Nu slutar du kicka mig på blåsan! Jag kissar på mig snart...

Ärtan!

Här är en bild på vår söta lilla ärta!
Tycker att pussmunnen och näsan är väldigt lika storasysters. Och hon är ju sötast i världen ;).

image120

Ser jag bara fet ut??

Jag är lite kinkig idag. INGEN på jobbet har frågat om jag är gravid. SJälv tycker jag att det syns hur bra som helst. Ok jag har väl inte världens putigaste mage men det måste väl ändå synas? Kanske är det så att jag bara ser fet ut ?

Tänk om ingen ens märker nåt förän det är dags att gå på föräldraledighet...'

Jag vill inte se fet ut jag vill att det ska synas att jag är på smällen iallafall!! *surar*

image119

dagens outfit igår vecka 19, och förresten så hatar jag de där jävla pösjeansen!


Hur klär man en sommarbebis?

Ja, det är den stora frågan som upptar mina tankar just nu.
Det beror väl förstås på vädret men rent generellt borde det ju inte behövas så värst mycket kläder. Än så länge har jag bara handlat två par byxor med fot och två bodysar. Man kanske borde satsa på kortärmat om det blir jättevarmt (då kan ju bebis ha på sig bara body) och komplettera med en eller ett par koftor för kvällar och kallare dagar.

Jag är lite sugen på att köpa Ellos startpaket, men det känns lite tidigt än. Det gröna gillar jag.

image118

Det blir en lillasyster!

Iallafall om man får tro Ultraljudsdoktorn.
Ultraljudet gick bra och allt såg helt ok ut. Blev flyttad en dag framåt så nu är beräknat datum för förlossning den 22 juni. Men gud vilken latmask det var som låg därinne (kanske fått det av sin mor?) Först ville hon inte alls visa ansiktet för oss. Hon låg och sov i godan ro och hade borrat ner ansiktet mot moderkakan och trots ihärdiga puffar ville hon inte vända på sig. Tillslut lyckades vi få en profilbild sen vände hon ansiktet mot oss, gäspade och lade armarna bakom huvudet. Så hon verkar ha det skönt och gott därinne.
Bilder kommer...

Tankar från sängkanten

Nu ligger jag i sängen. Mätt och nöjd efter en egengjord ceasarsallad och den sista tårtbiten som stod i kylen.
Jag tror att jag skulle kunna leva på ceasarsallad året runt. Mmmm....

Nu tänker jag bara ligga här resten av kvällen. Min rygg ömmar och jag har laddat ner en e-bok från biblioteket. Kan det bli bättre?

Ja just ja, imorgon är det dags för ultraljud!!

image117


Aj satan!

Just nu har jag skitont i ryggen! och inte i korsryggen där det vore naturligt att få ont när man är gravid utan ganska långt upp.
Det känns som om det sitter ett hårt band från revbenen upp över axlarna och ut i nacken. Och jag vet inte var jag ska ta mig till! Det enda som skulle kunna hjälpa är väl att ligga ner men det finns ju ingenstans att lägga sig på jobbet. Det kan väl inte vara mina dåliga bh:ar som orsakar all denna smärta. usch... nu vill jag bara gå och sova :(.

Och jakten fortsätter...

Jag trodde ju att vi hade hittat vagnen... men idag var vi in en sväng på babyproffsen och provkörde en Brio sing och sambon gillade den skarpt. I affären var den skönare att köra än Teutonian men jag har inte hört så många bra saker om den. Bland annat att den är ovanligt bred och dålig kvalitet..

Annars tycker jag att Brio Happy är snygg och lättkörd men oj vilket brett handtag! Och efter att ha kört vagnar med svängbara framhjul känns alla "vanliga" fyrhjulingar som tunga kärror. Så det blir nog en med svängbara framhjul ändå. Jag är lite sugen att kika på Britax vigour 4 också. Kanske ska ta en tur förbi Sickla nån dag?

 Teutonia fun?
 eller Brio sing?
 eller kanske en Britax vigour?

Narcissist javisst!

Jag önskar att jag vore gravid lite oftare, iallafall mentalt.
I vanliga fall får jag ångest så fort jag tänker lite för mycket på mig själv. Min könsroll trogen sätter jag hellre andra än mig själv i centrum. Ödmjukhet är eftersträvansvärt inbillar jag mig in i absurdum.

Nu har jag helt plötsligt förvandlats till Karlsson på taket.
Om någon blir irriterad över min brist på intresse för något särskilt ämne ( typ klimatfrågan eller kvinnors underrepresentation i styrelser ) så rycker jag på axlarna, klappar mig på magen och tänker att det där är en världslig sak.

Jag är så fruktansvärt upptagen av mig själv att jag inte kunde bry mig mindre om vad folk tycker och tänker om mig, om mitt utseende, om mina åsikter eller något annat. Kanske är det så det känns att vara man?

Är det nån som misstycker är det deras problem. För JAG har något som minsann inte är alla förunnat. Jag har en hemlighet i min svällande mage och även om alla andra tror att världen snurrar vidare som ingenting så gör den inte det. När jag känner små små sparkar därinne så skiter jag fullkomligt i vad resten av världen därute tycker och tänker, det är den stora världen därinne som är intressant. Det är min mage, min livmoder, det är jag som är livbäraren här...

Och  jo, jag tänker fortsätta mitt narcissistiska navelskådande, min  självförälskelse och min egocentriska fördupning i graviditetslitteratur och förlossningsberättelser ett tag til. Man vet ju aldrig när bubblan spricker.

image113


Vill du gå ner en klädstorlek?

Bli gravid!

Av någon outgrundlig anledning skriver de som säljer mammakläder "välj din vanliga storlek, våra kläder är anpassade för dina växande former"
ha ha! De borde skriva "välj en mindre storlek än din normala, våra kläder är anpassade för elefanter".

Jag som normalt är en stadig medium har plötsligt fått uppleva att toppar i strl s känns stora!
En märklig men ganska trevlig upplevelse ha ha.

Problemet är ju att det mest är magen som växer, resten av mig ser ju ut som vanligt (eller kanske inte eftersom proportionerna har förvridits helt). Så när jag köper nya jeans vill jag att de ska passa min växande mage, men utan att vara enorma i låren. Det verkar vara helt omöjligt att hitta riktigt snyggt sittande gravidjeans...
om man inte tycker att fladdriga ben och rumphäng är supersnyggt.

image112
Allvarligt! är det nån som tycker det här är snyggt ens på bild??

Jakten fortsätter. Nu ska jag åka till plugget och avsluta min utbildning.

För ovanlighetens skull...

...bjuder jag på en dagens outfit.

image111

* tröja H&M logg
* jeans Polarn o pyret
* stickad bolero H&M (gammal som gatan)
* halsband Gina tricot

Note to self: bredrandigt är inte så smickrande...

Gravidsenil

Jag skulle ju pågravidlunch idag,kom jag på en halvtimme innan så jag skippade den.
Annars har jag inte gjort mycket idag, städat och plockat och gått en liten promenad ner till Coop. Nu håller jag på och förbereder middagen. Det blir rostbiff med ugnsbakade rotfrukter. Mums, mums...

Lite shopping!

Idag blev visst en riktig shoppingdag!
Jag hann både förbi Lindex där jag handlade på mig två helt vanliga gravidtoppar. Men gud vad skönt att slippa oroa sig för korta tröjor som åker upp och visar den urfula magmudden på jeansen!

PÅ H&M inhandlade jag små små bebisbyxor och bodys, fast när jag kom hem upptäckte jag att det var lång ärm på bodysarna, jag trodde det var kort! Så de får jag byta.



Dessutom hade min beställning från Dunnis kommit så nu är stora dottern coolaste tjejen i stan.


Önskelista

Inspirerad av Nicole har jag gjort en liten önskelista på saker jag vill handla till ärtan.

På första plats hamnar en brun teutonia fun med matchande liggdel (fast jag hittade ingen bild på den bruna)

image103      image104
En bilbarnstol förstås, fast den köper vi kanske begagnad.

image105

En snygg skötväska/ryggsäck från ju-ju-be

image99

Och så en säng förstås... (sniglar från IKEA)
image106

Och snygga sänkläder från Gaia & ko
image107

Ny vecka

Nu känns det som om det börjar gå undan. Fram till vecka 13 sniglade sig tiden fram men de senaste tre veckorna har visst gått i rasande fart! Jag är redan i vecka 17!
Nu börjar magen se åtminstone lite gravidrund ut. Fast på jobbet döljer jag den med tunikor så där ser jag nog mest fet ut ha ha. Jag började ju nytt jobb i torsdags och min närmaste chef vet om att jag är gravid men de andra får fråga när de vågar...
Det kittlas lite i magen till och från, känns nästan som muskelryckningar men jag gissar att det är ärtan. Alla tror på en till tjej men jag har fått för mig att det är e pojke. Vet inte varför och jag blir förstås lika glad om det är en lillasyster därinne.

Jag bjuder på en magbild för dagen också. Håll till godo!


Läkarbesök och bebissprattel!

Igår var det dags för läkarbesök och ultraljud och visst fanns det en bebis! (Jag hade ju kunnat misstänka det med tanke på min svällande mage och uteblivna mens men jag var ändå tveksam).
Hen skvalpade runt därinne och hade det bra, sparkade litegrann och hjärtat slog snabbt och bra. Dessutom trodde läkaren att jag var i v 17 och inte i v 16 som jag har räknat ut, men vårdcentralens ultraljudsapparat är lite skruttig så jag väntar och ser vad de säger på stora ultraljudet om en vecka.

Det var iallafall jättekul att se att ärtan lever och har det bra, men visst är det lite märkligt att man kan gå omkring med en 15 centimeters varelse i kroppen utan att känna av den?

Sparka nu ärtan ok??

RSS 2.0