Vi har hittat vagnen!

I förrgår åkte vi förbi Babyland för att kika lite och där stod den! vagnen!
Både jag och sambon föll pladask för en Teutiona fun. Snygg och lättkörd verkar den vara. Så nu står den på inköpslistan. Men jag tror att vi beställer en direkt från tyskland eftersom det är ganska mycket billigare.
Återstår bara att bestämma vilken färg vi ska ha....

image101

Kan det ha varit?

Igår kände jag tre distinkta puffar på högra sidan av magen en bit under naveln. Det kändes inte som tarmrörelser... men jag vet inte jag. Kan det ha varit ärtan som puffade mig från insidan?

Snygga skötväskor!

Håller precis på med ett jobb om vårens skötväskor och det finns ju hur mycket som helst att välja på!
jag fastnade för de här snygga från ju ju be. Härligt med lite färg och mönster på väskan tycker jag.



Den här från dadgear är också grym, fast tyvärr slutsåld.


Tjoho!

Idag kom jeansen på posten och jag är mycket nöjd. De ser inte ens använda ut, och det bästa av allt, ingen hemsk mudd som kliar över hela magen. Äntligen kan jag släppa ut magfläsket i frihet ha ha

Hollywood babyboom?

Ännu en gravid Hollywoodkändis som outar sin graviditet. Jessica Alba väntar tydligen barn till våren. Undrar just vem som står näst på tur?
Jag skulle gärna se Paris Hilton, Penelope Cruz eller Kiera Knightley som gravida. Eller varför inte Katie Holmes igen. Det vore väl inte helt otippat.

image93

Några fler hollywoopreggosar

   
Christina Aguilera, Nicole Richie, Jennifer Lopez, Halle Berry

Gravid and glowing?

Hurra! Mina finnar har försvunnit, liksom mitt feta hår och den där oändliga tröttheten....
Kanske kan jag få bli lite sådär gravidsnygg nu?

Trots nästäppan från helvetet, sömnproblem (eftersom jag inte kan andas genom min svullna näsa) och allmän yrsel så känner jag mig piggare, snyggare och starkare än jag gjort de senaste tre månaderna ungefär.

Jag jobbar hemma idag också, vill inte riskera fler svimningsattacker och yrselanfall (tror det beror på förkylningen) så idag blir det kanske en liten promenad till simhallen för lite simning och sauna. Det har jag förtjänat ;).

image92

Shopoholism

Jag är i vecka 14 och har plötsligt förvandlats till vad som skulle kunna vara svenskt näringslivs våta dröm (och tro inte att jag tycker att den där reklamen är annat än ren idioti).
Idag var det utförsäljning av gratisprylar på jobbet (företag skickar produkter i hopp om att få med dem i tidningarna och varje år säljer man ut dem på redaktionen, pengarna går till välgörande ändamål).

För blott 125 ynka kronor lyckades jag gå loss på en bröstpump (bara den kostar en femhundring på apoteket!) två bröstmölksuppsamlare och en superfin marinblå bebisfilt. Men, men pengarna går ju till aidsdrabbade barn så egentligen borde jag väl ha handlat lite mer?

Andra inskrivningen avklarad

Nu har jag varit på inskrivning nr 2, kände mig ju inte riktigt hemma på södra BB så det fick bli min gamla barnmorska tillslut och det är jag nöjd med. Hon var supertrevlig och det kändes jättebra. När jag nämnde missfallet i somras bokade hon en läkartid till mig på en gång så den 3 januari blir det ultraljud! Men sen blir vi kallade till ett nytt några veckor senare. Det känns iallafall skönt att slippa vänta så jättelänge på att få se om det verkligen finns nån bebis därinne.
På mödravårdscentralen hängde det också en massa bra info-lappar så nu vet jag att det finns både gravidyoga och vattengympa på en minuts gångavstånd från mig. Jag ska börja på båda... om jag hinner

Nu har vi också bestämt oss för att ta reda på könet. Inte för att det spelar roll men för att vi är så nyfikna! Fast man kan ju aldrig vara säker på att de har rätt förstås ha ha.

Jeans på väg!

Yes! Jag vann en traderaauktion på ett par topshop jeans. Så anart kanske jag har iallafall ett par jeans att gå omkring i (eller två med mina H&M jeans men jag gillar dem inte så mycket, de måste läggas upp också)

image91

Det bidde inga brallor

tog mig iväg till Farsta C idag för att kolla in lite mammakläder men tydligen hade de inga varken på Lindex eller Kappahl och H&Ms sortiment kan jag ju utantill vid det här laget så dit orkade jag inte ens gå in.

Däremot lyckades jag hitta en tunika som får bli årets julklänning (jag är ju inte så lång) 199 kr på Indiska så det var ett fynd! Dessutom kunde jag inte motstå den söta lilla ugglepyjamasen på Lindex så det fick bli det allra första inköpet till bebisen. Nu ligger den i garderoben och ser pytteliten och söt ut.

 
tunika                  pyjamas

Shopping!

Nu börjar läget kännas akut. Inga kläder sitter bra längre så idag blir det att ta tjuren vid hornen och försöka hitta några ok (jag har sänkt mina förväntningar i botten) gravidkläder.
Det måste ju finnas nånting därute som inte är stort/bylsigt eller brun/beige/svart-randigt?
Allt jag vill ha är en rosa t-shirt (som inte slutar vid naveln).

Akut klädkris

Jag börjar se ut som hej-kom-och-hjälp-mig nu i takt med att garderoben krymper. Är verkligen i behov av ett par topshop jeans men det verkar ju inte som om de får in några nya jeans på topshop i den här stan *muttrar*. Samma sort varenda vecka.

Det här vill jag ha



jeans från topshop maternity, t-shirt och ballerinas från asos.

Lite shoppingsugen

Nu börjar jag bli lite sugen på att köpa något till bebben. Kollade lite på H&M på lunchen men hade inte ro att verkligen kika efter nåt att köpa. Här komemr iallafall en liten lista på saker jag behöver köpa (innan juni så jag har ju ett tag på mig)

* amningskudde
* bärsele
* babysitter
* vagn
* skötbord
* spjälsäng

kläder och sånt lär jag ju handla på mig ändå men det här är de stora grejerna.

Magen

växer och frodas, fast fortfarande ser det mest ut som om jag har käkat för mycket. Så här ser den ut i v 13.



Mysig lördag

Idag har jag bara tagit det lugnt med min älskade sambo och dottern. Fixat och donat, städat lite, tvättat och bara haft det mysigt. Jag och älsklingen satt och tittade på barnvagnar och nu finns det nog bara två alternativ kvar på listan, en Brio Happy eller Emmaljunga city cross. Fast vi ska nog gå och provköra dem på Babyland nån gång efter jul.

En tråkig nyhet är att jag börjar känna av lite foglossning. Det klarade jag mig ifrån när jag väntade dottern men jag tror det beror på att jag har ett så stillasittande jobb, när jag har suttit en hel dag kan det göra rejält ont :(. Jag såg att de har vattengympa för gravida på min vårdcentral så det ska jag nog börja med efter jul. Annars funkar min vetevärmare som jag fick i julklapp från jobbet rätt bra som lindring

Förtom lite småkrämpor är det rätt bra, illamåendet kommer ibland när man minst anar det och magen har växt rätt mycket den här veckan. Längtar bara tills den blir lite mer "bebismage" så att jag kan ha tajtare toppar, nu har jag mest tunikor på mig och ser fet ut. Lägger upp en magbild i morgon då jag går in i vecka 13!  Ännu en milstolpe avklarad.

Veligheten slår till igen...

Jag har ju varit på inskrivning på södra BB redan men nu kanske jag ångrar mig och vill gå till mitt lokala mvc istället. Egentligen tror jag inte att det spelar nån större roll var jag föder, den som svarar i telefonen när min förlossning har startat får fan ta mig på allvar oavsett om jag har gått på mvc där eller inte.
Jag tänker INTE åka till södertälje, eller Danderyd eller vänta hemma "ett par timmar" nästa gång, och så är det bara.

Fördelen med att gå till min vanliga mvc är ju att det ligger på ungefär 3 minuters gångavstånd hemifrån. Att åka in till stan i tid och otid bara för att gå till barnmorskan känns ganska onödigt.

Trodde illamåendet hade gått över

...men det hade det visst inte. Eller så har jag drabbats av kräksjukan.
På tåget in till jobbet började jag kallsvettas och frukosten åkte hiss i strupen på mig och inte blev det bättre av att folk luktade gamla cigaretter och tantparfym.
Väl framme på centralen fick jag kasta mig av tåget, springa ner till toaletterna på centralen, tränga mig förbi kön med dumma turister som skulle växla pengar till toaletten och kasta mig in i närmaste bås och kräkas.
Ingen höjdare.
Men jag hoppas att det inte är kräksjuka utan bara vanligt graviditetsillamående.

Finaste

Min sambo är finast i världen.

Igår när jag kom hem satt han i soffan med datorn.
Jag som var skittrött lade mig på sängen (vi sover i vardagsrummet för tillfället medan vi renoverar sovrummen).
Efter ett tag ropar han från soffan:
Han: Vad kostar en barnvagn egentligen?
Jag: typ sjutusen minst! (måste ju förbereda honom på att det kan bli dyrt)

Då sitter han och kollar på barnvagnar! Han hade hittat nån utförsäljning av Brio vagnar på blocket och ville diskutera med mig (vagnexperten) vad vi skulle ha för vagn.  Själv hade han fastnat för en Brio kombi men jag tror den är för stor för vår bil.

image84

Världens bästa svärmor!

När jag släppte nyheten om den nya familjemedlemmen för min kära mor blev reaktionen knappt ett "jaha?" men sen lyckades hon springa omkring och sladdra för hela släkten på mindre än en timme. Så min och min mors relation skulle väl kunna beskrivas som lite kylig just nu. Jag är helt enkelt lite sur på hennes sätt.

Svärmor däremot reagerade som man ska.
I lördags firade hon 50-års fest och vi hade egentligen inte tänkt säga något förän till jul men när svärfar absolut skulle bjuda på en välkomstdrink var jag ju tvungen att tacka nej och säga att jag hellre ville ha cola. Och min älskade sambo förklarade det hela med "hon får inte dricka sprit" ha ha. Inför hela släkten. Då fick svärmor tårar i ögonen och jag fick världens största kram.
Så nu är det officiellt och idag är jag i v 12+1, snart är den kritiska perioden över.

Inskrivningen avklarad

Och visst gick det bra.
Jag gillade barnmorskan och vi pratade en hel del om min förra förlossning (som trots att den var bra och så gick lite väl snabbt, det gör att jag oroar mig en del inför nästa gång) och om missfallet i somras. Jag känner ju fortfarande en viss rädsla för att det inte ska gå bra den här gången heller även om den blir mindre för varje vecka som går. Nu är jag ju faktiskt inne i vecka 12!

Alla värden var bra men jag har lite lågt bloctryck vilket inte är ett dugg farligt men förmodligen förklarar varför jag ofta känner mig yr och svimfärdig. Men det brukar visst bli lite högre mot slutet av graviditeten.

Det enda som jag störde mig på var den omfattande alkoholinformationen som kändes lite överflödig. Jag VET att man inte ska dricka alkohol när man är gravid och jag VET att svenska folkets alkoholvanor har förändrats de senaste åren men jag tycker ändå att hon kunde ha frågat mig hur mycket jag själv dricker.

Nu fick jag ett formulär som jag ska fylla i hemma och det känns som om jag måste ta i lite för att hon inte ska tro att jag ljuger. Jag menar vem kommer tro mig om jag skriver att jag normalt dricker två öl i månaden? Då är jag ju ett statistiskt undantag och som 30-årig kvinna i Stockholm förväntas man väl dricka åtminstone ett par glas vin i veckan för att vara normal... Ok jag är sjukt onormal.

image83

RSS 2.0