Ont i ryggen

Jobbadde hemifrån igår.
Uppallrad med laptopen i sängen och värmekudden bakom ryggen kändes det ganska bra. Och ryggvärken gick över... trodde jag.
Nu är den tillbaka igen. Värre än i förrgår och det spelar ingen roll om jag sitter eller står vid datorn, det enda som hjälper är min värmekudde eller ligga platt på golvet. Men det kan jag ju inte göra här på kontoret...

Mera shopping!

Har kommit på att det kanske är bra att börja beta av lite grejer på listan om man inte ska bli alldeles ruinerad i sommar.

Idag sprang jag till Babyland och shoppade en bilbarnstol för halva priset (kampanj bara idag!) en röd/grå så nu måste jag köpa en adapter så kan vi sätta den på vagnen också, supersmart!

image154

Det här har jag kvar att handla
* spjälsäng
* madrass, täcke och kudde (vi kan ha kvar något sedan Lea var bebis men jag är inte säker)
* nya lakan till sängen
* bilstolsadapter
* parasoll till vagnen (är lite sugen på en sommarsufflett också men det är en sån där onödig pryl va?)
* skötbädd att ha på tvättmaskinen

och så förstås en massa småsaker som napp, amningsinlägg, blöjor och sånt där

Som en gommiboll...

Ärtan goes mad?


Magemodevisning

idag hämtade jagH&M-paketet (satan vad snabba de har blivit!) och tro det eller ej men allt passade faktiskt på min28-veckorsmage! Så nu har jag en helt ny garderob och förhoppningsvis kan jag använda en del av grejerna även utan mage... gillade den gröna tishan bäst fast uringning är dagens ord. Verkligen.

   
grön t-shirt, rosa 49-kronorstopp (följde med en vit också) och vit blus

Tema graviditet

Nu måste jag ta mig i kragen och jobba lite, har precis läst igenom nästan alla artiklarna på Sydsvenskans tema graviditet. Mycket bra och välskrivna måste jag säga.

Vagnen på plats!

Idag kom vagnen! Den var inte speciellt svår att sätta ihop så nu går jag bara omkring och tittar på den och myser.

image150

Planerar redan för LEF

LEF = LivetEfterFörlossning

Med tanke på hur lång tid det tog för mig att gå ner mina graviditetskilon förra gången har jag bestämt mig för att vara stenhård med mig själv när ärtan kommit ut. (Tja det kan ju hjälpa om man undviker att gå upp för mycket också)

Alltså blev jag jätteglad när jag läste att det ska börjas med mamma-bootcamp på en plats inte alltför långt från mig.

Fick en knäpp

Trött på det tråkiga vädret, min otympliga kropp och obefintliga garderob fick jag ett ryck och beställde en massa kläder från H&M. Topparna kommer jag säkert inte ens kunna ha innan bebis är ute ha ha...


Tillbaka till rötterna

Jag tror att jag (och sambon) har börjat med det som kallas att BOA.

Det yttrar sig som en stark drift eller känsla för att pyssla, ställa i ordning och fixa hemma. (Vilket iofs kan behövas eftersom vi bor mitt i ett byggprojekt). Men också som en längtan efter lugn och ro. Att söka sig inåt istället för utåt, att göra saker med händerna och inte så mycket titta på TV, sitta framför datorn eller hänga med i vad som händer.

Kanske är det en sund reaktion på informationsöverflödet eller så är det nån form av mental förberedelse men när jag kommer hem från jobbet vill jag inget hellre än att städa, laga mat, tända en brasa i öppna spisen och tillbringa timmar med att skruva ihop garderober från Ikea. Det sista jag vill är att titta på nyheter, kolla mailen och öppna posten. Helst skulle jag vilja stänga in mig i min lilla hemmabubbla de närmaste tre månaderna men det blir ju lite svårt (särskilt när man jobbar med information).

Jag känner en konstig längtan efter att göra saker som aldrig tidigare intresserat mig.
Som att:

* sy - men jag har ingen symaskin så det går bort
* baka - jag har bakat fler kakor de senaste veckorna än jag har gjort de senaste två åren
* sticka - jag har varken stickor eller garn hemma men snart så...
* kratta och fixa i trädgården

Är det det som kallas för att boa?

image144

Lite kroppsarbete är bra för själen

Har spenderat denna underbara vårdag med att fylla en lastbil med skräp. 4 rundor till tippen blev det totalt. Lite jobbigt men ganska skönt att vara ute i solen. Vi har fällt ner en jättestor tall som stod på tomten och skuggade hela huset och det som kördes iväg var bara ris (och några säckar byggskrot), stubbarna skänkte vi bort som ved så de tog slut redan första dagen.

När tippen hade stängt fortsatte vi till IKEA för att köpa garderober till klädkammaren. Tyvärr var både lådor och hylor slut :( men vi fick iallafall med oss de stora tunga sakerna som stommar och hyllor.

Så dagen har varit full av frisk luft, sol och kroppsarbete. Ganska skönt faktiskt även om jag känner mig lite öm i ryggen (fast jag har inte burit så värst mycket ändå...)

Jag vet en som kommer sova sött ikväll.

Klaga lite...

Idag känner jag bara för att klaga lite. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen, trött som attan och vill bara hem.
Alla andra gravida verkar bara gå omkring på rosa moln, sjukskrivna eller med havandeskapspenning med all tid i världen att shoppa, fika med andra tjockisar, gå på gravidyoga och vattenjympa och bara njuta av sin graviditet.

jag antar ju att det inte riktigt förhåller sig så i verkligheten men det är så det känns. Är det bara jag som jobbar och jobbar och knappt har tid att tänka på stackars lilla ärtan? Leveransdatumet närmar sig alldeles för fort känns det som...

Barnmorskebesök

Idag var det dags för barnmorskebesök nr 3. Tiden går verkligen fort!

Jag fick mäta magen som låg precis under normalkurvan (hur kan den ligga under den är ju enorm!), kollade alla värden och både järn och socker låg bra trots att jag slarvar med mina järntabletter och åt jordgubbskräm till frukost.

Jag berättade lite om mina onda sammandragningar och tydligen är det vanligt att man känner av dem mer med andra barnet men BM tyckte ändå att jag skulle ringa förlossningen om de håller i sig längre än en timme och inte går över när jag vilar. Men idag har jag inte haft några sammandragningar så det känns bra.

Och så vikten som jag hade fasat för, tydligen var det inte så illa iallafall. Har gått upp 4,5 kg sedan inskrivningen men iofs hade jag säkert gått upp lika mycket innan. Jag har iallafall inte sprängt 70 kilosgränsen än men jag lär ju gå upp mer. Känner mig redan smidig som en elefant ha ha.

Sen fick jag ju lyssna på hjärtat också, det slog fint och bra och ärtan lyckades pricka in en spark rakt på dopplern. Mitt lilla hjärta!
Hjärtslagen låg på 150 slag i minuten och det är alldeles ljuvligt att höra hur det pickar på!

Ingen mer vagnångest

Ok, jag lovar, det här ska bli det sista inlägget i barnvagnssåpan men nu har jag faktiskt bestämt mig. Det blir en Bugaboo och färgen är sand/sand. Inget mer velande, hattande eller funderande. Beställer den gör jag på babytrader, det är både billigare och går fortare.

image143

Nöjd...

Fick hem senaste gravidtidningen igår och måste säga att jag blev rätt nöjd med mina jobb. Skötväskeguiden var snyggt layoutad och sexartikeln fick mycket utrymme. Minus för ful bild men den hade ju inte jag valt. Förresten undrar jag varför nästan varenda bild i hela gravidtidningen måste innehålla en gravid kvinna med händerna på magen? Det blir faktiskt rätt trist i längden.

Är lite nyfiken på hur mitt mammajeansreportage kommer bli och håller just nu på och provar jeans för fullt. En liten förhandshint är att Lindex mammajeans är super och Polarn o pyrets stooooora i storlekarna!


Lite Londonshopping

Det blev inte så mcket shopping i helgen men det här fick iallafall följa med hem.

image141

Sneakers till stora tjejen

image142

Och coolaste ekologiska pyjamasen till lilla ärtan!

Pyjamasen är av märket Little green radicals och var inte ens dyr!

Tjakkis!

Gah, stora tjejen tog kort på mig nu och jag är ju gigantisk! Om jag är såhär stor i v 25 hur stor kommer jag då inte vara innan ärtan tittar ut?? Jiiiizes!

image140

Tiden rusar iväg

Oj oj, imorgon går jag redan in i v 25. Vart tar veckorna vägen? Shit om mindre än fyra månader är det alltså dags att klämma ut en unge genom snippan. Känns lite läskigt samtidigt som jag vet att det är jordens häftigaste upplevelse.

Men jag känner mig ju fortfarande inte speciellt gravid. Förutom när jag tittar mig i spegeln och undrar vem elefanten är, eller när jag tittar på magen och ser hur den guppar och känner hur det rullas runt därinne. Då fattar jag. Men kan man vara säker på att det verkligen är en bebis och inte en sällsynt tumör?

Annars känner jag inte av några gravidkrämpor direkt och det får man väl vara glad över. Ingen foglossning, ingen halsbränna, inga bristningar (än de kommer säkert sista veckan), däremot går jag omkring med en ständig kissnödighet som följeslagare och dessutom har jag varit ovanligt gråtmildpå sista tiden. Jag gråter för allt!

Gråtmild och velig, men det vet jag inte om det är ett tecken på graviditet eller om det bara är min vanliga oförmåga att bestämma mig för saker.

Igår tog jag iallafall och lade in handpenningen på Brion som jag har gått och kikat på. Tänkte det skulle vara skönt att ha det ur världen men nu kan jag ändå inte sluta grubbla på om det var rätt val. Vi har ju bara provkört den i butiken och där kändes den hur lätt som helst men kanske jag ska ringa och säga att jag har ångrat mig?? Läste att den är nästan lika bred som en syskonvagn över bakhjulen...
På kvittot står det iallafall 30 dagars öppet köp.

Gah att jag inte kan bestämma mig för nåt! Nu kör vi typ??


RSS 2.0