Längtan

Den går inte över den här längtan. Längtan efter att ha något som växer i mig. En svällande mage och såsmåningom en liten bebis, ett syskon, en ny familjemedlem.
I mina mörka stunder tror jag att det aldrig kommer bli så. Att jag aldrig kommer bli gravid igen, att jag kommer vara tvungen att lära mig leva med denna ouppfyllda längtan.
I mina ljusa stunder tänker jag att det bara är en tidsfråga. Såsmåningom blir det så, även om det tar en månad, eller ett år. Just nu har jag inte bråttom. Jag tror på att det kommer ordna sig. Att vi en dag kommer stå där med syskonet i famnen. Fast längtan, den tar inte semester. Om den bara kunde ta det lite lugnt och återkomma... om ett tag.

image68

Vilse i barnvagnsdjungeln

Nu har jag börjat på min nya praktikplats och det känns superbra. Jag har redan fått två roliga jobb att ägna min tid åt varav det ena berör mitt absoluta favoritintresse - barnvagnar! 
Så imorgon ska jag besöka en välsorterad barnvagnsaffär för att reda ut vad man ska leta efter när man är på jakt efter en barnvagn.
Jag älskar mitt nya jobb ;)

Babyshower

Idag har jag varit på Babyshower. Min första och väldigt trevligt var det. Mycket mumsig mat bjöds det på, bland annat nån slags ärtpuré (mycket godare än det låter) som jag måste testa att göra hemma. Och så en hel del bebisprat förstås. Klart man blir sugen! Vi har ju inte direkt tagit paus i bebisplanerandet så man vet ju aldrig hur det går.

Det enda jag kan tycka är lite jobbigt är att det nuförtiden är så stor press på hur saker ska vara, framförallt vilka prylar man ska handla till bebisen och sådär. Jag älskar ju att shoppa det är inte det, men ibland känns det som om hela barngrejen har blivit mode. Att det är allt det där runt omkring som spelar roll. Det gör mig lite nervös. Nervös för att jag om  (när?) jag blir gravid ska glömma bort att vara mig själv också. Att jag ska bli Mamman med stort M som självklart har den bästa vagnen (jag ska ha en bugaboo ha ha) som vet allt om de bästa krämerna, som kan allt om babysim och mamma-barnyoga men som inte längre kan se mig själv i en annan roll än modersrollen. 
 
Jag vet att risken finns för jag har redan varit i det där träsket. och det tog ett tag att komma därifrån Jag hoppas bara att man som andragångsmamma kan vara lite klokare, lite coolare och ta saker och ting på lite mindre allvar.

image67

RSS 2.0