Vill inte mer

Nu har jag hamnat i en sån där svacka igen efter några bra veckor. Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så att jag får sluta jobba och träffa ärtan nån gång!
Är trött på att vara gravid och fet och andfådd, trött på att inte kunna sova på nätterna, trött på att ha ont i ryggen och mest av allt är jag trött på att jobba.

Finns massor med grejer som borde förberedas innan ärtans ankomst men när jag kommer hem på kvällarna är jag så trött att jag verkligen inte orkar med nånting. Då vill jag bara ligga i soffan och glo på tv/sova.

Fem veckor kvar att jobba och jag har fortfarande inte fått svar från FK ang min SGI. De verkar tänka att om de bara håller sig undan och inte går att få tag på så slipper de betala ut föräldrapenning eller annat som folk faktiskt har rätt att få.

Ska på info nästa tisdag så jag hoppas ju på nån form av svar då... men man ska väl inte hoppas för mycket.

Ballongen

I min jakt på lite mer bekväma kläder utan irriterade muddar hittade jag min gamla favvoklänning och den gick visst fortfarande att använda! Men gissa om jag ser ut som ett tält ha ha, jiiiizes ÄR jag sådär stor??

image158

Insikt

Jag har alltid tyckt att det är sjukt fult med hängselbyxor på vuxna och det gör jag väl fortfarande men nu har jag förstått grejen.
När man har en mage som känns som om den ska sprängas vill man helt enkelt inte ha nåt som trycker emot, inga tighta muddar utan bara lite luft och frihet. Så nu är jag sugen... kanske inte på ett par hängselbrallor (nånstans får man ju ändå dra gränsen) men kanske en liten hängselkjol?

Har jag blivit knäpp?



En glass om dagen är bra för magen

Min stora craving den här graviditeten måste nog vara glass.
De senaste månaderna har jag hunnit testa så många glassorter att jag skulle kunna starta en glassblogg.
Ben & Jerrys Cookie dough var lite av en besvikelse, jag kanske hade för höga förväntningar men den kändes lite för mäktig för mig. Glassen måste vara tillräckligt krämig, gärna serveras lite halvsmält och får absolut inte kännas isig!
Vienettas original är en höjdare som smälter lagom fort i munnen. Annars gillar jag också Sias Mangosorbet och så favoriten Texas pecan.
image157
Fast på senaste tiden har jag fallit pladask för lakritspuckens återkomst. Det är något med kombinationen lakrits och vanilj som bara får det att rinna till i munnen. Tack GB!

Trött och andfådd

Usch vad jag gnäller, men just nu känns det inte så roligt.
Kanske är det för att jag sover dåligt som jag är så grinig?
Att hitta en bekväm sovställning är sjukt svårt. Ligga på rygg går inte för då får jag ingen luft och jag gillar egentligen inte att ligga på sidan så det blir en massa bökande och vridande i sängen innan jag lyckas somna... för att vakna ett par timmar senare eftersom jag måste gå på toaletten.
Sen är proceduren igång igen. Och när jag väl lyckas somna drömmer jag mardrömmar.

Jag är andfådd på dagen också, känns som om magen trycker ihop mina lungor så att jag knappt får luft, undrar om det är därför jag gäspar hela tiden eller om det beror på sömnbristen?

Kan inte tiden gå lite snabbare? Jag vill ju träffa ärtan på utsidan ju!

Shoppingsug

Man ska visst inte tröstshoppa, det kan leda till köpberoende läste jag i nån tidning.
Men idag är jag inte lika deppig som igår och imorgon kommer barnbidraget.  Och eftersom det är stor rea på Simpleworld just nu så berättigar det nästan en liten shoppingtur eller hur?

Jag skulle vilja ha ett parasoll och en åkpåse till vagnen...


Lite graviddepp

Jag vet inte om det är hormonerna tillsammans med min medföda pessimism som gör det men jag har känt mig riktigt låg på sista tiden.
Jag vill mest dra mig undan, vara för mig själv, intesvara i telefon eller prata med folk. Kanske får man vara sånt?
Just nu blir jag stressad för allt och inget men idag har jag iallafall lämnat in det sista frilansjobbet och lovat mig själv att inte ta på mig fler uppdrag innan bebisen kommer. Bara ta hand om mig själv och dra mig in i min lilla bubbla ett tag.

Nu ska jag läsa förlossningsberättelser

Viktnojja

Var hos barnmorskan igår och vägde mig för första gången sedan inskrivningen. Hade gått upp 7 kilo. Det kanske inte låter så mycket men tillsammans med de 5 extrakilon jag redan hade på inskrivningen blir det 12 kilo. Det är en hel massa på min lilla kropp.

Snygg och smal är låååååångt borta. Just nu känns det som om jag kommer få leva som heffaklump resten av livet.

Milstolpe!

Idag går jag in i v 30! tre fjärdedelar av graviditeten avklarade och det känns just nu hur bra som helst. Bara 10 veckor kvar nu! (mer eller mindre).

Första delen gick jättelångsamt men från v 20 nånting har det bara gått snabbare och snabbare så snart står man väl där flåsandes på förlossningen ha ha.

Just nu känner jag mig inte speciellt besvärad av graviditeten. Värst är det på jobbet där jag sitter ner mest hela tiden för jag får lätt ont i ryggen då.

Hemma går det rätt bra, trädgårdsarbete och renovering är inga problem men efter en hel dags hålligång kan jag bli lite trött. Försöker komma ihåg mina järntabletter men det är lite si och så med det.


Tänka positivt

Nu har jag ont i ryggen igen... verkar ha blivit en vanlig åkomma på sista tiden.  Imorgon kanske det blir jobba hemma i närheten av vetevärmaren. Får känna hur det känns ikväll.

Ikväll är det förresten Lost och barnmorskorna, suck att det ska gå samtidigt. Men jag älskar ju SVT-play. Vad hade jag gjort utan den? Har redan tittat på första avsnittet av barnmorskorna två gånger. Loves it!

Trötter

Idag är jag så trött att jag borde klassas som säkerhetsrisk. Huvudet bankar, näsan är täppt och jag har vaknat, vridit och vänt på mig hela natten. De stunder jag har lyckats sova har jag drömt mardrömmar om terrorister, sportevenemang och sociala myndigheter....
Mmmm, vad härligt det är att vara gravid.

RSS 2.0