Mammajeans my ass!

För att summera den första dagen av jeanstestande så har det inte gått så värst lysande. De första jeansen jag testade var ett par smala jeans i en stooor storlek. De var supersköna till en början, det vill säga innan de hade töjt sig och började hasa ner som en säck potatis. När jag kom hem hängde grenen ner till knäna ungefär och magmudden hade på något sätt hamnat under magen istället för över.

När jag kom hem testade jag samma jeans fast i en storlek mindre. Jag trodde allvarligt talat att de skulle gå sönder när jag försökte dra dem över mitt breda arsle, så nu sitter jag här iprånglad ett par korvskinn (som dessutom har börjat klia) och undrar när de ska spricka. Men,men, skam den som ger sig. Planen är att ha korvskinnen hela dan på jobbet imorgon. De kanske töjer sig som det första paret??

I like Lindex!

jag msåte säga att Lindex har massor med fina barnkläder just nu. Överdrivet mycket mönstrat kanske men man kan ju välja hur man kombinerar. Jag gillar alla glada fina färger.
Det här är jag sugen på att köpa till ärtan, men... man får väl hejda sig lite.


Fina bodysar


underbar filt


och söta velourbyxor

såg att det fanns skitsöta oranga velourbrallor i butik också men de fanns visst inte på nätet



Trött på jobbet

Alltså jag är inte trött på att jobba utan trött när jag sitter på jobbet. Har slarvat lite väl mycket med järntabletterna på sista tiden kanske men jag känner mig verkligen döende...

Nu har jag iallafall tagit mig i kragen och börjat förbereda mitt nästa frilansjobb, det ska bli rätt kul för jag ska testa en massa olika mammajeans. Med tanke på hur mycket jag svär över gravidklädernas passform kan det bli intressant.

Ska välja ut några jeans som får följa med mig till London nästa helg. Då åker jag och älsklingen nämligen på barnfri weekend!
(eller ja, ärtan får ju följa med men det räknas inte riktigt... som svar på det fick jag en spark mot blåsan. Tack för den!)

Bebiskläder

Fyndade lite på Kappahl (som förresten har blivit riktigt bra på barnkläder!) sist jag var inne i stan. Det blev en body och byxor i ekologisk bomull för bara 70 spänn!

image134


Skynda fynda

Såg att 4-mom har halva reapriset på sina grejer hela helgen, det fanns en hel del faktiskt, fast inte i min storlek förstås...

Mycket fint!

har fått en liten förhandstitt på Polarn och Pyrets vårgrejer och finns vissa grejer jag verkligen skulle vilja ha. Ett plus är att hela babykollektionen som kommer i april kommer vara ekologisk. Åh! men jag vågar inte lägga ut en bild...
jag lägger ut en bild på den fina elefantbodyn istället. Den gör mig glad!

image133

Trötter

Jag tror jag lider av sömnproblem. Igår somnade jag halv sju (mitt under bolibompa) sen sov jag tre timmar, gick upp och kollade lite på TV och sov sex timmar till. Jag borde ju vara utvilad men jag är lika trött idag. Eller kanske tröttare.
*gäsp*
Åh vad skönt att det är fredag!

Nu har vi bestämt oss!

Efter mycket klämmande och kännande har vi äntligen bestämt oss för att köpa en Brio sing. Det får bli en brun och jag ska gå in och beställa den så fort lönen har kommit in på kontot.

Tyvärr var försäljaren på Babyland under all kritik, inte speciellt intresserad av att hjälpa oss och när jag frågade om leveranstid fick jag svaret att det kunde ta upp till tre månader men att de hade några på lager. Inget mer...

Ja, ja.... vi går nog dit och beställer iallafall. Det är ju så nära, men jag hoppas på bättre personal nästa gång.

image132

På gravidfronten intet nytt

Har inte skrivit så mycket här på sista tiden. Det kan ju bero på att det inte händer så mycket. Allt rullar på som vanligt, magen växer i lagom takt och jag mår som vanligt förutom lite ont i ryggen då och då. Ärtan lever livet varje kväll men är annars lugn som vanligt. Det här kommer ju gå som en dans med en till bebis som bara äter och sover (hoppas vi).

Nu har jag också tagit mig i kragen och anmält mig till gravidyoga som börjar den 28 februari. Jag hoppas det blir riktigt bra. Vattengympan var inte riktigt nåt för mig, jättevarmt vatten så jag blev svettig iallafall men annars kändes det inte som träning. Man kanske borde ta och gå på nåt spinningpass snart...
Längtar efter att få träna men det känns ju dumt att börja hårdträna nu när jag har varit helt inaktiv i flera månader.

Nä nu måste jag jobba lite. Det är det enda jag gör nuförtiden. Jobbar och jobbar... längtar efter hemmafrulivet nu. Men om några månader kommer jag säkert att längta efter arbetslivet. Man är bra konstig...

Kickboxarn

nä, jag skulle väl inte säga att jag har en kickboxarer i magen direkt. Det känns mest som om bebis rullar runt då och då men de hårda sparkarna är ganska sällsynta.  Just nu tror jag bebis har fått i sig lite för mycket kaffe för det rullas runt rejält därinne. Och prickar blåsan gör hon alldeles för ofta.

Igår fick jag äntligen min första mag-kommentar. Det var svärmor som tyckte den hade vuxit mycket sedan hon såg mig sist. Ja nu borde det vara svårt att missa att jag är gravid iallafall tycker jag. Idag är jag inne i v 22.

Trött och omotiverad

Jag känner mig verkligen omotiverad på jobbet just nu. Det går bra att jobba till lunch ungefär sen börjar både energinivån och hållningen sagga. Jag får så ont i ryggen också av att sitta ner hela dan.
Jag borde kanske stå lite mer nu när jag har fått ett höj- och sänkbart skrivbord men jag är ju fortfarande inte motiverad att ta tag i nånting. Nu väntar jag mest på att det ska bli imorgon så att jag får skicka iväg det första nyhetsbrevet.
Helst skulle jag vilja jobba typ halvtid eller åtminstone jobba hemma tre dar i veckan. Det vore skönt...

Den långa följetången...

...om barnvagnen fortsätter.
Nu har vi nog nästan bestämt oss (99%) för att det blir en Brio sing. Den är inte supersnygg men snyggare än Teutonia och svängbara framhjul är ett måste. Skulle jag bara gå på utseendet skulle det bli en Brio Happy men jag vill gärna ha en vagn som är supersmidig att köra också.
Singen är större än Fun men det gör inte mig så mycket. Den känns stabil och kändes bättre att köra. Nu återstår bara frågan om färgen?
En brun? Röd? Eller kanske grön?

image131

Bilder kommer

Ursäkta att jag dröjer med de utlovade före och efter bilderna men jag har inte fått tummen ur och färgat håret än. Klippningen blev iallafall bra och inte för kort till älsklingens lättnad. Sen har jag inte riktigt blivit av med munsåret heller så jag återkommer med bilder snart... jag lovar.

Glömde...

Idag har jag gått exakt halva tiden!! 140 AV 280 dagar avklarade. Tjoho vad tiden går fort nu :D

Dagens bravader

Imorse var jag på mitt andra barnmorskebesök. Hade lillskruttan med mig eftersom vi skulle till BVC för vaccination efteråt. VI fick lyssna på bebis hjärta och ta blodtrycket och allt var så bra. Lillskruttan var jättesöt och lite beskyddande. Hon tittade oroligt när det var dags för hjärtljuden och höll mig i handen men sen var hon stolt som en tupp!

Idag går jag in i vecka 21 och nu börjar magen visst puta rejält även om jag fortfarande ser lite fläskig ut *muttrar*. Nåja, jag får väl träna bort fläsket på sats som ska öppnas bara ett stenkast från mitt hus. Jag är så lycklig :).

 tjockismagen v 21

Från sunkmamma till snyggmamma

Nä nu får det bli slut på vinterglåmigheten. Har känt mig som en vandrande vålnad alldeles för länge, så idag har jag handlat hårfärg, ny ansiktscreme (som ska motverka rynkor, shit jag har hamnat i nån slags 30-årskris!), lypsyl (ja ja, men det var nödvändigt) och efter jobbet ska jag till frisören.

Undrar om jag vågar lägga upp före och efterbilder kanske? Njaaa....

RSS 2.0