Min söta söta dotter

- Mamma du har så stora tuttar! Såna vill jag också ha när jag blir stor...

ha ha, jag tror inte det. De är mest i vägen just nu


Min babystrology ser ut som en liten bebis!

För ett par veckor sedan såg den mer ut som en sjöhäst.
Nu har vinterkräksjukan kanske drabbat familjen (hoppas det INTE är så utan bara vanlig feber). Själv hoppas jag slippa men imorgon är det min tur att vabba. På torsdag är det intervjutajm (tjoho!) och på fredag barnmorskedags. Sen är det äntligen helg igen.

Lite ljus i mörkret

Jg har ju varit lite (minst sagt) oroad över min framtida ekonomiska situation. Arbetsmarknaden för nyutexaminerade gravida journalister är väl knappast strålande men nu har jag fått napp. Det verkar som om en kompis till mig behöver en webbredaktör på sitt jobb och han trodde jag skulle passa perfekt för det jobbet. Så nu håller jag tummarna för att jag
1. får jobbet
2. får en så bra lön som jag förtjänar

kanske jag har råd att köpa en snygg barnvagn trots allt!

Veckorna går

och på fredag är det dags för inskrivning. Förra gången kom jag ju inte så långt så det känns väldigt skönt!!
Hoppas jag kan få tid för ett tidigt ul då. Är så nervös för att allt inte ska stå rätt till. Men magen är iallafall uppblåst. Funderar på att gå till apoteket på vägen hem och kolla om de har något mot förstoppning. Det här funkar liksom inte...
På söndag går jag in i vecka 12. Tjoho!

Ingen mage än

Min mage har gått från megasvullen till mindre svullen. Jag hoppas det är ett tecken på att min förstoppning är på väg att gå över.
Längtar iallafall till den riktiga bebismagen visar sig, jag känner mig inte direkt het just nu ha ha.
På fredag är det dags för inskrivning. Det känns både spännande och nervöst, men älsklingen följer också med och det är ju skönt. När jag berättade för älsklingen att jag ska fråga om man kan få göra ett ultraljud för att se om det verkligen är nåt där inne sa han förvånat "men vad skulle det annars vara? du har väl inte varit skengravid i flera veckor?". Ha ha, han är söt.

 

vecka 7         vecka 10

har magen krympt eller beror det på byxorna kanske?

Kalla fötter

I mer än en bemärkelse.
Idag när snön låg tjock omvärderade jag mitt beslut att köpa en Bugaboo till nästa barn. Det är alltid mycket mer snö i min kommun än inne i stan och förmågan att hålla vägarna plogade är inte på topp. Det lär knappast ändra sig.
Fast jag vill ju ändå ha en bugga.... men jag är inte så sugen på snöhjulen, tycker de är fula.
Vilket fånigt dilemma.

Blä

En finne på hakan och en på kinden. Känner mig allt annat än fräsch just nu...

Tar en dag i taget

Ännu en vecka avklarad och nu är jag inne i vecka 9. Jag tar det som det kommer och orkar inte tänka för långt framåt. Kollar automatiskt efter blod varje gång jag varit på toaletten och blir glad (men trött) när illamåendet gör sig påmint, fast jag har inte kräkts nån mer gång.
Jag känner mig som mest gravid på kvällarna när jag alltid somnar i soffan. Att se tv-program efter klockan 21 är en omöjlighet. Inte ens Greys anatomy klarade jag av att hålla mig vaken till. Det blir nog skönt när tröttheten avtar. Gör den det? Jag orkar inte känna mig såhär apatisk och energilös i 9 månader, det går inte.

Jag ger upp

Nu skiter jag i att jag bara är i vecka 8. Inga av mina jeans passar :-( så därför inhandlade jag ett par mammajeans på lunchen. Längtar efter att få ha dem på mig. Min stackars feta mage... blä vad jag känner mig tjock!

Barnvagnsfunderingar

På helgens underbarabarn-mässa fick jag tillfälle att kolla in folks barnvagnar. Jag har nog aldrig sett så många vagnar på ett och samma ställe, men resultatet blev förstås att jag blev ännu mer velig när det gäller vilken vagn vi kommer välja till lilla ärtan.
De jag är inne på just nu är

Brio Happy
+ snygg, stilren, liten och smidig,
- liggdelen ser väldigt liten ut, har fått dåligt betyg på barnvagnstest

Emmaljunga city cross
+ bra hjul, lättkörd, rymlig liggdel
- inte världens snyggaste direkt

Bugaboo
+ tar minimalt med plats, smidig, lättkörd och snygg
- ingen terrängvagn, tror inte att den skulle passa på långa skogspromenader, dyr

Kronan
+ Snygg, stilren och billig
- sittdelen är ful, hur lättkörd är den?


Orkar inte blogga

faktum är att jag inte orkar göra så mycket alls just nu. Men idag ska jag jobba på underbara barn-mässan så det är väl bara att bita ihop?
Är hungrig/illamående (fast inte så att jag kräks) yr och darrig i benen, ofta känns det som om jag ska svimma. Och så den otroliga tröttheten. Kan veckorna gå lite fortare, det här stadiet är ingen höjdare...

Skötväska

Jag har länge varit sugen på en väska i galon från tiogruppen. Såg nu att de har börjat med skötväskor. Det är ju perfekt! Gissa vad som står på min shoppinglista...

image76

Nää

Jag blev ingen snyggmamma den här gången heller.
Fet, ful och finnig, det är en mer korrekt beskrivning av mig.
Känner mig hemsk! Och skulle helst vilja ligga under ett täcke i några månader.
Inga kläder sitter bra eftersom jag ser ut som en fettblobb. Hälften av garderoben är nedpackad och ligger nånstans i förrådet och mammakläder tänker jag minsann inte börja med än. Håret är flottigt och jag har massor med små äckliga finnar överallt. Dessutom är jag så sjukt trött att jag inte orkar gå upp en halvtimme tidigare för att plocka ögonbrynen och sminka mig. Påsar under ögonen har jag också.
Dags för en extreme makeover.
Gud vad jag saknar vårt badkar!

jag svälter ihjäl!!

Hur fan trodde jag att jag skulle vara sugen på risifrutti vid lunchtid?? Ah, en halvtimme till lunch och min mage vrider sig i hungerskramper.
Jag vill ha kyckling och potatismos från KFC!! Varför, varför finns det inte i Sverige? Det är skandal faktiskt... vad ska jag nu äta till lunch? Nån mesig wok??

image75

RSS 2.0